Tenhle recept jsem komplet obšlehla od J.Olivera. Ovšem jde o záležitost tak svěží, zajímavou a časově nenáročnou, že jsem si jí sem prostě odložit musela.
Potřebujeme: Porce pro 1 osobu (volně násobte)
- 80g těstovin (špagety, linguine, nudle)
- 1 cuketu
- 2 lístky máty
- 15g parmazánu
- 0,5 citronu
- Sůl
- Pepř
- 1 lžíci oleje
Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu. Než je scedíme, schováme si cca 100ml vody ve které jsme je vařili. Cuketu omyjeme a pomocí škrabky na to určené ji nakrájíme na tenké nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a cuketu na něm asi 4 minuty za častého promíchání osmahneme. Přidáme nasekanou mátu a uvařené těstoviny. Podlijeme vodou z těstovin, přidáme asi 1 lžičku citronové kůry a šťávu z téměř celé půlky citronu (záleží jak moc máte rádi kyselé). Stále promícháváme. Nakonec dodáme asi 3/4 nastrouhaného parmazánu. Dochutíme pepřem a solí. Servírujeme posypané zbytkem sýra.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat