GRILOVANÉ ŽAMPIONY PORTOBELLO

Tento recept může sloužit buď jako odlehčující moment při masa-plných grilovačkách, anebo pokud máte doma elektrický gril, zařaďte ho do svého běžného jídelníčku. Nikdo doma nebude protestovat..


Potřebujeme: Pro 2 osoby

  • 4 větší žampiony portobello
  • 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
  • 8 cherry rajčat
  • 250g mozzarelly
  • 4 lístky čerstvé bazalky (lze použít i sušenou) + pár lístků na ozdobu
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Žampiony zbavíme nožiček. Jemně je ubrouskem omyjeme. Vnitřní stranu (tu s těmi vroubky) pokapeme olejem. Dáme je kloboukem nahoru na gril (na velkém venkovním musíme použít aluminiovou podložku!) a necháme asi 8 minut grilovat. Připravíme si náplň. Do misky si dáme omytá a na půlky nakrájená rajčata, natrhanou mozzarellu, zbylý olej, nasekanou bazalku a podle chuti sůl a pepř. Žampiony otočíme (nepícháme do nich!) a hlavičky naplníme připravenou směsí. Opět asi 8 minut grilujeme. Nakonec každou porci ozdobíme lístky čerstvé bazalky. Podáváme s opečenými bramborami, s pečivem nebo jako přílohu k masu.


Itadakimasu!

Komentáře