Tahle verze hamburgeru je vhodná nejen pro vegetariány, ale pokud tomu přizpůsobíte pečivo, tak i pro vegany. Chuťově však podle mého nezaostává za svými masovými bratříčky.
Potřebujeme: Na 2 hamburgery
- 2 bulky na hamburger
- 1 větší rajče
- 4 střední žampiony portobello
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci vašeho oblíbeného grilovacího koření
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 hrst nasekané pažitky
- 1 plnou hrst salátu
- 1 plnou hrst nasekaného červeného zelí
- 2 lžičky kremžské hořčice
- Nasekanou zelenou petrželku
- Sůl na dochucení
Postup:
Tepelnou úpravu můžeme provádět buď na venkovním grilu anebo pokud nemáte tu možnost, postačí i gril elektrický. Olej si smícháme s grilovacím kořením a citronovou šťávou. Pokud je třeba, dosolíme. Vsypeme ke směsi nasekanou pažitku. Žampiony oloupeme a očistíme. Zbavíme je nožiček a položíme je na gril. Potřeme hlavičky připravenou olejovou směsí. Asi za 6 minut je otočíme a opět potřeme. Mezitím si omyjeme a natrháme na jednotlivé lístky salát, nakrájíme zelí a rajčata. Zhruba 2 minuty před dokončením grilování hub přidáme na gril příčně rozpůlenou bulku. Z obou stran ji vždy 1 minutu grilujeme. Pak spodní díl pečiva potřeme hořčicí a střídavě vrstvíme salát, zelí, žampiony a rajčata. Nakonec zasypeme vše nasekanou petrželkou. Pokud nám zbyl ochucený olej, nalijeme ho na vrstvy a přiklopíme druhou polovinou bulky. Hamburger chutná samotný ale i s opečeným bramborem a zeleninou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat