JEDNODUCHÁ BUCHTA S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Tohle byla zase jednou z nouze cnost. Zná to každý, vražedná chuť na cokoli sladkého, nejlépe pečeného, lenost skočit do nejbližších potravin...V takových případech se snažím svou chuť co nejpřesněji analyzovat a výsledek porovnat s možnostmi, které lednice a špajska skýtají. Výsledkem těchto náročných analýz je dnes tento opravdu jednoduchý dezert.


Potřebujeme:

  • 4 vejce 
  • 120g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100g hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 4 lžičky arašídového másla
  • 4 lžičky nugety
  • Olej na vytření formy + hrubá mouka na její vysypání + cukr moučku na posypání

Postup:

Vejce si nechte předem odstát, aby nebyla přímo z lednice. V hlubší míse si je ušleháme s cukrem do husté pěny. Poté opatrně a postupně přidáváme vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Já použila dortovou formu s rozměrem 20x20cm. Pak čajovou lžičkou střídavě vpouštíme do těsta nugetu a arašídové máslo. Pomocí špejle těstem jemně zamícháme v jednom směru. Pečeme při 180°C cca 20minut. Po vychlazení posypeme moučkovým cukrem.


Itadakimasu!


Komentáře