Tohle byla zase jednou z nouze cnost. Zná to každý, vražedná chuť na cokoli sladkého, nejlépe pečeného, lenost skočit do nejbližších potravin...V takových případech se snažím svou chuť co nejpřesněji analyzovat a výsledek porovnat s možnostmi, které lednice a špajska skýtají. Výsledkem těchto náročných analýz je dnes tento opravdu jednoduchý dezert.
Potřebujeme:
- 4 vejce
- 120g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 100g hladké mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 4 lžičky arašídového másla
- 4 lžičky nugety
- Olej na vytření formy + hrubá mouka na její vysypání + cukr moučku na posypání
Postup:
Vejce si nechte předem odstát, aby nebyla přímo z lednice. V hlubší míse si je ušleháme s cukrem do husté pěny. Poté opatrně a postupně přidáváme vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Já použila dortovou formu s rozměrem 20x20cm. Pak čajovou lžičkou střídavě vpouštíme do těsta nugetu a arašídové máslo. Pomocí špejle těstem jemně zamícháme v jednom směru. Pečeme při 180°C cca 20minut. Po vychlazení posypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat