Když je sezóna rebarbory, musím vždy alespoň jednou zabrousit na trh a tuto surovinu koupit. Obvykle se kombinuje s jahodami, ale já letos dala přednost (byly v akci) malinám. Výsledek je lahodný...
Potřebujeme:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 0,5 hrnku rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1 hrnek acidofilního mléka
- 0,5 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1-2 stonky rebarbory
- 150g malin
Na drobenku:
- 20g másla
- 1 vrchovatá lžíce hrubé mouky
- 1 vrchovatá lžíce cukru moučky + na závěrečné pocukrování
- Olej na vymazání formy + hrubá mouka na její vysypání
Postup:
Rebarboru si důkladně oloupeme a nakrájíme na 4mm tlusté kousky. V míse smícháme všechny suroviny na těsto. Kulatou formu si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme. Dle vlastní fantazie poklademe 1 cm od okraje maliny a nakrájenou rebarboru. Ovoce zasypeme drobenkou. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Po vychladnutí ještě koláč zasypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat