LETNÍ KOLÁČ S REBARBOROU A MALINAMI

Když je sezóna rebarbory, musím vždy alespoň jednou zabrousit na trh a tuto surovinu koupit. Obvykle se kombinuje s jahodami, ale já letos dala přednost (byly v akci) malinám. Výsledek je lahodný...


Potřebujeme:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 0,5 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 hrnek acidofilního mléka
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1-2 stonky rebarbory
  • 150g malin

Na drobenku:

  • 20g másla
  • 1 vrchovatá lžíce hrubé mouky
  • 1 vrchovatá lžíce cukru moučky + na závěrečné pocukrování
  • Olej na vymazání formy + hrubá mouka na její vysypání

Postup:

Rebarboru si důkladně oloupeme a nakrájíme na 4mm tlusté kousky. V míse smícháme všechny suroviny na těsto. Kulatou formu si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme. Dle vlastní fantazie poklademe 1 cm od okraje maliny a nakrájenou rebarboru. Ovoce zasypeme drobenkou. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Po vychladnutí ještě koláč zasypeme moučkovým cukrem.


Itadakimasu!

Komentáře