MÁSLOVÉ ŽAMPIONY

Tuto pochoutku můžete servírovat buď jako výbornou večeři nebo v teplejších dnech jako lehký oběd. Vsadím se, že od členů rodiny košem určitě nedostanete.


Potřebujeme: Porce na 2 chleby

  • 20 menších žampionů
  • 40g másla
  • Zelenou petrželku
  • Sůl 
  • Pepř
  • Olej na vymazání formy
  • 2 krajíce čerstvého chleba
  • 2 hrsti čerstvé rokety (popř. rukoly)
  • Kremžskou hořčici na potření chleba


Postup:

Žampiony si očistíme a oloupeme. Vykrájíme z nich nožičky. Ty si zatím dáme bokem. Máslo si rozetřeme s hrubozrnnou solí a nasekanou petrželkou. Touto směsí pak plníme hlavičky hub. Formu si vymažeme olejem a žampiony do ní pokládáme máslem nahoru. Nožičky nakrájíme, posolíme, opepříme a přidáme do formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Záleží na velikosti žampionů. Mezitím si ukrojíme 2 krajíce chleba, jemně je potřeme hořčicí a zasypeme omytými lístky rokety. Nakonec na to dáme upečené žampiony. Toto jídlo si výborně rozumí se zeleninovými saláty. 


Itadakimasu!

Komentáře