Quiche jsem si oblíbila pro jeho variabilitu. Je jedno co se do něj dá, stejně to bude dobrota. V tomto receptu je však jinak hned základ a to mě na něm baví asi nejvíc.
Potřebujeme:
- 300g brambor
- 2 vejce
- 50g eidamu (samozřejmě můžete zvolit třeba parmazán)
- 1 polévkovou lžíci hladké mouky
- 250g polotučného tvarohu
- 100g balkánského sýra
- 20g čerstvého špenátu
- Hrst bylinek (petrželku, bazalku, tymiánu, rozmarýnu)
- Sůl
- Pepř
Postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme. Nejlépe jednu část nahrubo a jednu najemno. Odstraníme z nich vodu (v sítu nebo čisté utěrce). V míse k nim přidáme 1 vejce, nastrouhaný eidam, sůl, pepř (množství podle vaší chuti) a hladkou mouku. Formu o rozměrech cca 20x30cm vyložíme pečícím papírem a to i přes stěny formy. Bramborové těsto rozprostřete po celé formě i do stran. Pečeme při 210°C asi 20minut. Mezitím si připravíme náplň. V míse spojíme tvaroh s vejcem, nastrouhaným balkánským sýrem, nasekanou směsí bylin a špenátem. Podle chuti dosolíme. Když se nám upeče bramborový korpus, necháme ho vychladnout a troubu stáhneme na 180°C. Korpus pak zalijeme tvarohovou náplní a pečeme ještě 45-50 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat