Trochu carbonara, trochu J.Oliver a zbytek já...kdo by se v tom hrabal. Prostě další úžasná možnost, jak využít potenciál těstovin.
Potřebujeme: Porce pro 2 osoby
- 200g těstovin (typu: penne, pennete, cannelloni, macaroni)
- 2 vejce
- 150g jogurtu bílého
- 80g nastrouhaného sýra (parmazán nejlépe, já dala čedar...)
- 200g hlívy ústřičné
- 1 polévkovou lžíci oleje
- Sůl
- Pepř
- Hrst směsi bazalky, petželky, tymiánu, majoránky
Postup:
Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou hlívu. Osolíme a opepříme. Vedle v míse si rozšleháme vajíčko, přimícháme bílý jogurt a nastrouhaný sýr. Hotové těstoviny slijeme a přeneseme na pánev s hlívou. Směs s vajíčkem nalijeme na teplé těstoviny. Mícháme. Nic se už nevaří, směs s vajíčkem projde tepelnou úpravou působením zbytkového tepla těstovin. Zasypeme nasekanými bylinkami a ještě trochou sýra. Nejlépe chutnají čerstvě připravené.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat