TĚSTOVINY S VAJÍČKEM

Trochu carbonara, trochu J.Oliver a zbytek já...kdo by se v tom hrabal. Prostě další úžasná možnost, jak využít potenciál těstovin.


Potřebujeme: Porce pro 2 osoby

  • 200g těstovin (typu: penne, pennete, cannelloni, macaroni)
  • 2 vejce
  • 150g jogurtu bílého
  • 80g nastrouhaného sýra (parmazán nejlépe, já dala čedar...)
  • 200g hlívy ústřičné
  • 1 polévkovou lžíci oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrst směsi bazalky, petželky, tymiánu, majoránky


Postup:

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou hlívu. Osolíme a opepříme. Vedle v míse si rozšleháme vajíčko, přimícháme bílý jogurt a nastrouhaný sýr. Hotové těstoviny slijeme a přeneseme na pánev s hlívou. Směs s vajíčkem nalijeme na teplé těstoviny. Mícháme. Nic se už nevaří, směs s vajíčkem projde tepelnou úpravou působením zbytkového tepla těstovin. Zasypeme nasekanými bylinkami a ještě trochou sýra. Nejlépe chutnají čerstvě připravené.


Itadakimasu!


Komentáře