Doba zrání třešní je bohužel krátká a tak se vždycky snažím, ji co nejvíce využít. Bublanina je snad tím nejtypičtějším, co se s tímto lahodným ovocem dá dělat. Letos jsem zkusila recept s kefírem a protože je jednoduchý a lahodný, schovám si ho sem.
Potřebujeme:
- 80g másla
- 400g třešní
- 150g cukru moučka + na posypání
- 1 vanilkový prášek
- 2 vejce
- 200ml kefíru
- 150g polohrubé mouky
- 150g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Máslo rozehřejeme a rozšleháme ho s vanilkovým a moučkovým cukrem. Přidáme vejce a kefír. Pak zapracujeme obě mouky a prášek do pečiva. Vznikne nám řídké těsto. Vlijeme ho do vymazané a vysypané formy o rozměrech cca 30x30cm. Na něj nasypeme omyté a vypeckované (někdo pecky nechává) třešně. Pečeme při 180°C 25-30 minut. Po upečení a vychlazení bublaninu pocukrujeme.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat