CIABATTA S RAJČATY

Tenhle recept pochází i Itálie. Je v něm minimum surovin a tak ho dělá hlavně jejich kvalita. Ani já jsem nelenila a vydala se na trhy, abych si tuto osvěžující dobrotu mohla dopřát.

Potřebujeme: Porce pro 2

  • 2 větší rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lístků čerstvé bazalky
  • 2 kávové lžičky olivového oleje
  • Sůl 
  • Pepř
  • 2 ciabatty (nebo italský bílý chléb)


Postup:

Omytá rajčata zbavíme středu a šťávy. Pak je nakrájíme na co nejmenší kousky. V misce je smícháme s olivovým oleje, nasekanou bazalkou a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme. Ciabatty si rozřízneme a opečeme. Jde to v topinkovači, troubě nebo jen tak na sucho na pánvi. Na opečené pečivo naneseme připravená rajčata.


Itadakimasu!

Komentáře