Tenhle recept pochází i Itálie. Je v něm minimum surovin a tak ho dělá hlavně jejich kvalita. Ani já jsem nelenila a vydala se na trhy, abych si tuto osvěžující dobrotu mohla dopřát.
Potřebujeme: Porce pro 2
- 2 větší rajčata
- 1 stroužek česneku
- 6 lístků čerstvé bazalky
- 2 kávové lžičky olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 2 ciabatty (nebo italský bílý chléb)
Postup:
Omytá rajčata zbavíme středu a šťávy. Pak je nakrájíme na co nejmenší kousky. V misce je smícháme s olivovým oleje, nasekanou bazalkou a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme. Ciabatty si rozřízneme a opečeme. Jde to v topinkovači, troubě nebo jen tak na sucho na pánvi. Na opečené pečivo naneseme připravená rajčata.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat