U tohoto jídla je fajn, že si ho můžete dát se zeleninovým salátem jako oběd (hladovější si přidají třeba pečené brambory) , ale dá se jíst i ve studené verzi, jako svačina.
Potřebujeme:
- 2 větší cukety
- 100g bílého jogurtu
- 2 žloutky
- 100g polohrubé mouky
- 1 zarovnanou kávovou lžičku prášku do pečiva
- Pepř
- Sůl
- + olej na smažení
- Na dresing:
- 1 kysanou smetanu
- 1 větší stroužek utřeného česneku.
Postup:
Cukety omyjeme a oloupeme. Nastrouháme je na hrubém struhadle (měkký střed s jádry nepoužíváme) a vymačkáme šťávu. Přidáme ostatní suroviny. Zamícháme. Na rozpáleném oleji smažíme placičky (cca 10cm průměr) z obou stran. Nakonec si připravíme dresing z kysané smetany a utřeného česneku, který ještě podle chuti dosolíme. Dresingem si můžeme placky přelít, anebo je v něm namáčet.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat