HRUŠKOVO - JABLEČNÝ KOLÁČ

Když jsem chodila do školy, říkali pořád: ,, Nemíchej hrušky s jabkama!" V matice je to asi fakt průšvih, ale v kuchyni je to jen a jen velká lahůdka. Důkazem je tento koláč.


Potřebujeme: Já měla jen malou dortovou formu o průměru 12cm, takže klidně násobte

  • 1 velkou hrušku
  • 1 velké jablko
  • 100g hladké mouky
  • 30g cukru krystal
  • 1 malé vejce
  • 30ml mléka
  • 0,5 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 1 kávovou lžičku mleté skořice
  • Cukr moučku na závěrečné posypání
  • 10g másla
  • Strouhanku na vysypání formy


Postup:

Ovoce oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. V míse si rozmícháme vejce s mlékem. Přisypeme cukr a šleháme. Pak dodáme mouku a prášek do pečiva. Vznikne husté těsto, do kterého zapracujeme jablka a hrušky. Formu na pečení si řádně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, uhladíme. Posypeme skořicí a navrch poklademe pár plátků másla. Pečeme při 190°C asi 50 minut. Nejlépe chutná vlažný a s kávou.


Itadakimasu!

Komentáře