Když jsem chodila do školy, říkali pořád: ,, Nemíchej hrušky s jabkama!" V matice je to asi fakt průšvih, ale v kuchyni je to jen a jen velká lahůdka. Důkazem je tento koláč.
Potřebujeme: Já měla jen malou dortovou formu o průměru 12cm, takže klidně násobte
- 1 velkou hrušku
- 1 velké jablko
- 100g hladké mouky
- 30g cukru krystal
- 1 malé vejce
- 30ml mléka
- 0,5 kávové lžičky prášku do pečiva
- 1 kávovou lžičku mleté skořice
- Cukr moučku na závěrečné posypání
- 10g másla
- Strouhanku na vysypání formy
Postup:
Ovoce oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. V míse si rozmícháme vejce s mlékem. Přisypeme cukr a šleháme. Pak dodáme mouku a prášek do pečiva. Vznikne husté těsto, do kterého zapracujeme jablka a hrušky. Formu na pečení si řádně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, uhladíme. Posypeme skořicí a navrch poklademe pár plátků másla. Pečeme při 190°C asi 50 minut. Nejlépe chutná vlažný a s kávou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat