Tenhle recept jsem komplet obšlehla z You Tube, ale líbí se mi, zkusila jsem ho a tak si ho sem přidám. Na rozdíl od originálu, jsem neměla patřičné koření a tak jsem použila rozmarýn. Myslím, že se sem hodí a že to nebylo na škodu věci.
Potřebujeme:
Na kvásek:
- 1 sklenici teplé vody
- 1 hrnky hladké mouky
- 1 droždí sušené (10g)
Na těsto:
- 1 sklenici teplé vody
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 čajovou lžičku soli
Omáčka na potření:
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 20ml studené vody
- 50ml vroucí vody
- 1 žloutek
Na posypání:
- Sezamová semínka
- Rozmarýn
Postup:
Nejdříve si v míse smícháme suroviny na kvásek. Promícháme a necháme 20 minut stát na teplém místě pod čistou utěrkou. Poté dodáme suroviny na těsto a opět pořádně promícháme. Necháme zase 20 minut pod utěrkou. Vykynulé těsto vypracujeme. Pokud se nám příliš lepí, přidáme mouku. Na plech si dáme pečící papír a na něj z těsta vytvarujeme 2 placky. Konečky prstů do něj tvoříme důlky asi 1 cm od okraje a to po celém obvodě placky. Prsty utvoříme ještě důlky i po ploše těsta (asi s 3cm rozestupy). Necháme ještě 20 minut naposledy kynout. Mezitím si uděláme omáčku a tu na vykynulé placky bohatě potřeme. Pečivo zasypeme sezamovými semínky a lístky rozmarýnu. Pečeme buď v horkovzdušné troubě anebo na dno běžné trouby vložíme pekáček (hrnec) s vodou. Doba pečení je 15 minut při 250°C. Toto pečivo je výborné jako příloha k zeleninovým salátům.
Itadakimasu!
arýn
Komentáře
Okomentovat