Tohle je další skvělá možnost využití bohaté úrody cuket. Recept je jednoduchý, rychlý a super-letní.
Potřebujeme:
- 2 malé cukety
- 200g těstovin (tagliatelle, penne..)
- 1 lžíci oleje na osmažení (olivový, řepkový...)
- 2 lžíce smetany (stačí 12proc.)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky strouhané kůry z limetky
- 2 lžičky šťávy z limetky
- 20g strouhaného parmazánu
- 4 lístky bazalky
- 120g ricotty
- Pepř
- Sůl
Postup:
Nejdříve si uvaříme těstoviny v osolené vodě na skus. Po uvaření těstoviny slijeme ale cca 3 polévkové lžíce vody od těstovin si schováme. Těstoviny pak přendáme na pánev spolu s vodou a 2 lžícemi smetany. Dáme vařit a vypneme až bude tekutina odpařena. Cukety nemusíme loupat, pokud jsou opravdu mladé a drobné. Já osobně je loupu tak napůl. Nemusíme ani odstraňovat střed plodu. Nakrájíme cuketky na tenké proužky, osolíme a necháme je cca10-15 minut vypotit. Poté z nich otřeme přebytečnou tekutinu a na oleji je krátce osmahneme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, limetkovou kůru a šťávu, nasekanou bazalku. Restujeme cca 3 minuty, mícháme. Přisypeme parmazán. Nakonec vpracujeme ricottu a opepříme. Vypneme. Do této směsi vložíme těstoviny a vše řádně promícháme. Pokrm můžeme ještě posypat trochou parmazánu a ozdobit lístkem bazalky.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat