KRÉMOVÉ TĚSTOVINY S CUKETOU

 Tohle je další skvělá možnost využití bohaté úrody cuket. Recept je jednoduchý, rychlý a super-letní.


Potřebujeme:

  • 2 malé cukety
  • 200g těstovin (tagliatelle, penne..)
  • 1 lžíci oleje na osmažení (olivový, řepkový...)
  • 2 lžíce smetany (stačí 12proc.)
  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžičky strouhané kůry z limetky
  • 2 lžičky šťávy z limetky
  • 20g strouhaného parmazánu
  • 4 lístky bazalky
  • 120g ricotty
  • Pepř
  • Sůl


Postup:

Nejdříve si uvaříme těstoviny v osolené vodě na skus. Po uvaření těstoviny slijeme ale cca 3 polévkové lžíce vody od těstovin si schováme. Těstoviny pak přendáme na pánev spolu s vodou a 2 lžícemi smetany. Dáme vařit a vypneme až bude tekutina odpařena. Cukety nemusíme loupat, pokud jsou opravdu mladé a drobné. Já osobně je loupu tak napůl. Nemusíme ani odstraňovat střed plodu. Nakrájíme cuketky na tenké proužky, osolíme a necháme je cca10-15 minut vypotit. Poté z nich otřeme přebytečnou tekutinu a na oleji je krátce osmahneme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, limetkovou kůru a šťávu, nasekanou bazalku. Restujeme cca 3 minuty, mícháme. Přisypeme parmazán. Nakonec vpracujeme ricottu a opepříme. Vypneme. Do této směsi vložíme těstoviny a vše řádně promícháme. Pokrm můžeme ještě posypat trochou parmazánu a ozdobit lístkem bazalky.


Itadakimasu!






Komentáře