OBLOŽENÝ CHLÉB VEJCEM

Tady se opravdu nejedná o nějaký důmyslný super recept. Je to jen takový tip na dobrou večeři či snídani a abych na něj nezapomněla, uložím si ho sem a vy se také můžete inspirovat.


Potřebujeme:

  • Krajíc čerstvého chleba (může být vlastní výroby)
  • 0,5 avokáda
  • 1 vejce
  • 2-3 ředkvičky
  • 1 plátek tvrdého sýra (čedar, madeland...)
  • Výhonky řeřichy (popř. pažitka, vojtěška apod.)
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu oleje na usmažení vejce


Postup:

Vzhledem k jednoduchosti receptu je důležitá kvalita surovin, které použijeme. Samozřejmě si nevypěstujeme avokádo, ale ředkvičky už by se daly a o výhoncích (čehokoli) nemluvě. Takže ukrojíme si krajíc chleba, na něj položíme tvrdý sýr. Na troše oleje usmažíme vejce jako volské oko a ještě teplé ho dáme na sýr. Na bílek položíme nakrájené ředkvičky, oloupané a na plátky nakrájené avokádo a vše zasypeme zelenými výhonky. Nakonec lehce osolíme a opepříme. Tento chléb se jí nejlépe příborem tak, jak to prý dělají Francouzi.


Itadakimasu!

Komentáře