DOMÁCÍ HOUSKY BEZ KYNUTÍ

To je tak, když má člověk ve špajzu málo pečiva a nechce se mu jít těch pár metrů na nákup. Ale všechno zlé je pro něco dobré a tak jsem díky této pohodlnosti natrefila na recept na nekynuté housky a tady si ho odkládám.


Potřebujeme: Na 8 housek

  • 250ml vlažné vody
  • 25g droždí (já dala sušené)
  • 400g hladké mouky
  • 5 lžic oleje (já dala řepkový)
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku cukru krystal
  • 1 vejce na potření
  • Mák, sezam...prostě něco na posyp


Postup:

V míse smícháme vodu, mouku, sůl, droždí, olej a cukr. Vypracujeme těsto. Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílků. Z každého upleteme housku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, sezamem, či jinými semínky. Pečeme cca 15 minut.

Komentáře