Recept jsem našla v časopise. Líbilo se mi spojení povidel a jednoduchého těsta s malým množstvím mouky. Trošku jsem recepturu pozměnila a myslím, že je to fajn moučník na končící léto.
Potřebujeme: Na kulatou formu cca 25cm průměr
- 3 vejce
- 100g cukru krupice
- 130g polohrubé mouky
- 0,5 prášku do pečiva
- 1,5 polévkové lžíce holandského kakaa
- Špetku soli
- 100ml oleje (já dávám řepkový)
- 50g švestkových povidel
- + cukr moučku na pocukrování
- +olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy.
Postup:
Vejce s cukrem ušleháme na hustou pěnu (6 minut). V míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, sůl. Postupně vpracujeme k této směsi olej. Nakonec jemně (pouze stěrkou) vmícháme pěnu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Povidla si trošku nahřejeme, aby zřídla. Pak je lžičkou posadíme na pár míst na buchtě. Pomocí špejle je krouživými pohyby rozprostřeme po celé ploše těsta. Pečeme při 180°C asi 25 minut. Zkusíme špejlí. Po vychlazení moučník posypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat