Popravdě si celý život jedu jeden recept na palačinky a nikdy mi to nepřišlo divné. Jak ale tak věčně listuji časopisy o vaření, padl mi pohled na palačinkové těsto s kypřícím práškem. Zkusila jsem ho a teď vím, že ho mohu s klidem doporučit. K tomu ještě připočtěme domácí hruškový džem a máme dezert hodný slušné restaurace.
Potřebujeme:
Na palačinky: 12 kusů
- 240g hladké mouky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 0,5 lžičky soli
- 480ml mléka
- 0,5 lžičky prášku do pečiva
- 3 vejce
- Kokosový olej nebo máslo na potření pánve
Na džem:
- Hodně zralé hrušky
- Želírovací cukr Dr.oetker
- Skořici vcelku
Na konec:
- Zakysanou smetanu + cukr moučku
Postup:
V hlubší míse si šleháme vejce s mlékem. Postupně přidáme mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Vznikne nám řídké a nadýchané těsto. Rozpálíme pánev potřenou kouskem másla nebo kokosového oleje. Postupně usmažíme asi 12 palačinek (smažíme z obou stran). Džem můžeme použít samozřejmě jakýkoli, ale ten hruškový tomu dá takový luxusní nádech. Co se týká jeho přípravy, uvařila jsem ho jednoduše podle návodu na želírovacím cukru a na závěr jsem do zavařovačky vhodila jedno dřívko skořice. Hotové palačinky tady pomažeme džemem, zabalíme a navrch položíme kopeček zakysané smetany. Kdo chce, může ještě posypat vše moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat