NADÝCHANÉ PALAČINKY S HRUŠKOVÝM DŽEMEM

Popravdě si celý život jedu jeden recept na palačinky a nikdy mi to nepřišlo divné. Jak ale tak věčně listuji časopisy o vaření, padl mi pohled na palačinkové těsto s kypřícím práškem. Zkusila jsem ho a teď vím, že ho mohu s klidem doporučit. K tomu ještě připočtěme domácí hruškový džem a máme dezert hodný slušné restaurace.


Potřebujeme:

Na palačinky: 12 kusů

  • 240g hladké mouky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 0,5 lžičky soli
  • 480ml mléka
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • Kokosový olej nebo máslo na potření pánve

Na džem:

  • Hodně zralé hrušky
  • Želírovací cukr Dr.oetker
  • Skořici vcelku

Na konec:

  • Zakysanou smetanu + cukr moučku

Postup:

V hlubší míse si šleháme vejce s mlékem. Postupně přidáme mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Vznikne nám řídké a nadýchané těsto. Rozpálíme pánev potřenou kouskem másla nebo kokosového oleje. Postupně usmažíme asi 12 palačinek (smažíme z obou stran). Džem můžeme použít samozřejmě jakýkoli, ale ten hruškový tomu dá takový luxusní nádech. Co se týká jeho přípravy, uvařila jsem ho jednoduše podle návodu na želírovacím cukru a na závěr jsem do zavařovačky vhodila jedno dřívko skořice. Hotové palačinky tady pomažeme džemem, zabalíme a navrch položíme kopeček zakysané smetany. Kdo chce, může ještě posypat vše moučkovým cukrem.


Itadakimasu!



Komentáře