ROHLÍČKY S POVIDLY

Myslím, že k podzimu se chuť povidel obzvlášť hodí a tak se snažím si je co nejvíc užít. Letos jsem si oblíbila jejich kombinaci s kynutým těstem. Třeba jako v těchto rohlíčcích.


Potřebujeme: Na 10 kusů

  • 120ml mléka
  • 12g droždí
  • 35g cukru krystal
  • 120g polohrubé mouky
  • 120g hladké mouky
  • Špetku soli
  • 2 žloutky
  • 75g másla
  • Povidla na náplň
  • + cukr moučka na posypání

Postup:

Vlažné mléko smícháme s 10g cukru, 10g hladké mouky a kvasnicemi. Necháme tak 15 minut stát. Mezitím si v míse smísíme zbytek hladké mouky, polohrubou mouku, zbývající cukr a špetku soli. Přidáme 1 žloutek a rozpuštěné máslo. Dodáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 1-1,5 hodiny kynout. Během této doby těsto 2x propracujeme. Poté ho rozdělíme na 10 stejných dílků. Necháme je opět cca 20 minut stát. Z každého kousku vyválíme tvar dlouhého trojuhelníku. Kousek od okraje naneseme na těsto povidla a zarolujeme ho od širší strany k cípu, stočíme do tvaru podkovy. Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a to cípem dolu. Všechny kousky pak potřeme rozšlehaným žloutkem. Necháme trochu zaschnout (10 minut). Následně pečeme v troubě asi 15-20 minut při 180°C. Hotové rohlíčky můžeme ještě dosladit moučkovým cukrem. 


Itadakimasu!

Komentáře