Myslím, že k podzimu se chuť povidel obzvlášť hodí a tak se snažím si je co nejvíc užít. Letos jsem si oblíbila jejich kombinaci s kynutým těstem. Třeba jako v těchto rohlíčcích.
Potřebujeme: Na 10 kusů
- 120ml mléka
- 12g droždí
- 35g cukru krystal
- 120g polohrubé mouky
- 120g hladké mouky
- Špetku soli
- 2 žloutky
- 75g másla
- Povidla na náplň
- + cukr moučka na posypání
Postup:
Vlažné mléko smícháme s 10g cukru, 10g hladké mouky a kvasnicemi. Necháme tak 15 minut stát. Mezitím si v míse smísíme zbytek hladké mouky, polohrubou mouku, zbývající cukr a špetku soli. Přidáme 1 žloutek a rozpuštěné máslo. Dodáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 1-1,5 hodiny kynout. Během této doby těsto 2x propracujeme. Poté ho rozdělíme na 10 stejných dílků. Necháme je opět cca 20 minut stát. Z každého kousku vyválíme tvar dlouhého trojuhelníku. Kousek od okraje naneseme na těsto povidla a zarolujeme ho od širší strany k cípu, stočíme do tvaru podkovy. Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a to cípem dolu. Všechny kousky pak potřeme rozšlehaným žloutkem. Necháme trochu zaschnout (10 minut). Následně pečeme v troubě asi 15-20 minut při 180°C. Hotové rohlíčky můžeme ještě dosladit moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat