A protože je to letos s houbama dost na houby, koupila jsem hlívu a užila si svou oblíbenou chuť.
Potřebujeme: Porce pro 1
- 200g hlívy ústřičné
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci másla
- 0,5 cibule
- 2 stroužky česneku
- kmín drcený
- majoránku
- Sůl
- Pepř
- Čerstvou petrželku
Postup:
Připravíme si pánev nebo pekáč, který lze dát na plotnu i do trouby. Rozpálíme na něm olej a máslo. Cibuli nakrájíme na několik měsíčků. Oloupaný česnek nakrájíme na podélné proužky. Obojí pak lehce osmahneme. Hlívu omyjeme a natrháme na podélné proužky. Přidáme ji k cibuli a česneku. Dodáme sůl, pepř, kmín a majoránku a vše přemístíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše, nebo brambory šťouchané s máslem. Na závěr jídlo posypeme čerstvou petrželkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat