PEČENÁ HLÍVA S ČESNEKEM

A protože je to letos s houbama dost na houby, koupila jsem hlívu a užila si svou oblíbenou chuť. 


Potřebujeme: Porce pro 1

  • 200g hlívy ústřičné
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci másla
  • 0,5 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kmín drcený
  • majoránku
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvou petrželku

 Postup:

Připravíme si pánev nebo pekáč, který lze dát na plotnu i do trouby. Rozpálíme na něm olej a máslo. Cibuli nakrájíme na několik měsíčků. Oloupaný česnek nakrájíme na podélné proužky. Obojí pak lehce osmahneme. Hlívu omyjeme a natrháme na podélné proužky. Přidáme ji k cibuli a česneku. Dodáme sůl, pepř, kmín a majoránku a vše přemístíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše, nebo brambory šťouchané s máslem. Na závěr jídlo posypeme čerstvou petrželkou. 


Itadakimasu!

Komentáře