Původně jsem se chtěla zdokonalit v pečení koláčů...ale člověk míní a bůh mění. Tu něco nevyjde, tu chybí nějaká surovina a tak se stalo, že namísto koláčů vznikly povidlové měšce, které se ale tak povedly, že o mém selhání nemůže být vůbec řeč.
Potřebujeme: Na 12 kousků
Na těsto:
- 1 sáček sušeného droždí
- 80g vlažného mléka
- 30g cukru krupice
- 180g hladké mouky
- 2 žloutky
- Špetku soli
- 1 kávovou lžičku citronové kůry
- 50g oleje
- 1 čajovou lžičku rumu
Na náplň:
- Povidla
Na potření:
- 1 vejce
Na drobenku:
- 10g másla
- 20g cukru moučky
- 20g hrubé mouky
Postup:
V malé misce si z 10g cukru krystal, vlažného mléka a sušeného droždí necháme vzejít kvásek. Trvá to 10-15 minut. Ve větší misce si ze zbytku krystalu a všech ostatních surovin, vypracujeme těsto. Nenecháváme ho kynout a rovnou z něj vyrobíme váleček o průměru cca 6 cm. Rozdělíme ho na 12 stejných kousků. Z každého uděláme placičku, kterou naplníme asi 1 lžičkou povidel. Placičky uzavřeme jako měšec a dáme je na plech vyložený pečícím papírem a to spojem nahoru. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Vyrobíme drobenku a tu pak navršíme na každý kousek. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Podáváme nejlépe vlažné.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat