Nejedná se vlastně o žádný recept. Je to jen tip, jak ozvláštnit ,,obyčejnou" koupenou čokoládu a přidat jí punc vlastního umu.
Potřebujeme: Na 1 čokoládu
- 200g čokolády (pokud je to dárek, zvolte nějakou hořkou 80%)
- 80g nesolených pistáciových ořechů
- Nemusíte se držet jen pistácií, vhodné jsou i jiné ořechy, jedlé květy, lyofilizované ovoce apod.
Postup:
Čokoládu zvolna a stálého míchání rozpustíme na vodní lázni. Pistáciové ořechy si předem vyloupeme a nasekáme na větší kousky. Na plech či podnos si rozprostřeme pečící papír a na něj rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně vylijeme do výše cca 3 mm. Nasypeme na ni ořechy, trochu zatlačíme a necháme v lednici alespoň 1 hodinu ztuhnout. Hotovou čokoládu nalámeme na větší nerovnoměrné kousky. Jako dárek vypadají hezky v celofánovém sáčku ozdobené velkou mašlí.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat