ČOKOLÁDA S PISTÁCIOVÝMI OŘECHY

Nejedná se vlastně o žádný recept. Je to jen tip, jak ozvláštnit ,,obyčejnou" koupenou čokoládu a přidat jí punc vlastního umu.


Potřebujeme: Na 1 čokoládu

  • 200g čokolády (pokud je to dárek, zvolte nějakou hořkou 80%)
  • 80g nesolených pistáciových ořechů
  • Nemusíte se držet jen pistácií, vhodné jsou i jiné ořechy, jedlé květy, lyofilizované ovoce apod.

Postup:

Čokoládu zvolna a stálého míchání rozpustíme na vodní lázni. Pistáciové ořechy si předem vyloupeme a nasekáme na větší kousky. Na plech či podnos si rozprostřeme pečící papír a na něj rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně vylijeme do výše cca 3 mm. Nasypeme na ni ořechy, trochu zatlačíme a necháme v lednici alespoň 1 hodinu ztuhnout. Hotovou čokoládu nalámeme na větší nerovnoměrné kousky. Jako dárek vypadají hezky v celofánovém sáčku ozdobené velkou mašlí.


Itadakimasu!


Komentáře