SLANÉ TARTARELKY S KŘEPELČÍMI VEJCI

Tartarelky mám ráda proto, že jsou to vlastně takové malé pizzy a nabízejí celou škálu kombinací jednotlivých ingrediencí. Třeba v těchto jsem uplatnila jeden z vánočních dárků, křepelčí vejce.


Potřebujeme: Na 7 ks tartarelek o průměru 12 cm

Na těsto:

  • 3,5 g sušeného droždí
  • 160 ml vlažné vody
  • 270 g hladké mouky
  • 3/4 lžíce soli
  • 30 ml oleje + na vytření formiček

Na náplň:

  • 1 sýr niva
  • 1 velké rajče
  • 7 křepelčích vajec
  • 3 listy římského salátu
  • Pepř na dochucení + bylinky na dochucení (petrželka, bazalka, oregano)
Postup:

Do mísy nalijeme vlažnou vodu a nasypeme na ni droždí. Necháme 15 minut stát na teplém místě. Vzejde nám kvásek. Poté přidáme hladkou mouku, sůl a olej. Propracujeme těsto. Necháme ho přikryté na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Vymažeme si formičky. Nakrájíme rajče na menší kousky, nivu nastrouháme a salát nakrájíme na tenké nudličky. Vše smícháme, dochutíme pepřem a posypeme kořením, které nám chutná. Z vykynutého těsta uděláme 7 stejných dílků a jimi naplníme vymazané formičky na tartarelky. Pokud se nám těsto lepí, nastříkáme si na ruce trochu oleje. Každou tartarelku naplníme připravenou směsí kousek od okraje. Uprostřed každé si vytvoříme malý důlek a do něj klepneme vždy 1 křepelčí vejce. Necháme ještě cca 30 minut stát. Mezitím si rozpálíme troubu na 180°C. Pečeme 20 - 25 minut do zlata. Podáváme nejlépe se zeleninovými saláty.


Itadakimasu!

Komentáře