Tohle vánoční pečivo jsem letos zkusila poprvé. No, není to tedy v mém podání to nejkrásnější na světě, ale chuťově se mu nic vytknout nedá.
Potřebujeme:
- 4 cukrářské oplatky 35x16 cm
- 200 g cukru krystal
- 200 g ořechů (vlašské, lískové)
- 2 vejce
- 160 g másla
- Na karamel:
- 200g cukru krystal
Postup:
Do kastrůlku si odvážíme cukr (200g) a máslo. Přidáme vejce a nahrubo nasekané ořechy. Za stálého míchání vaříme cca 10 minut. Do nádoby s nepřilnavým dnem si navážíme cukr na karamel. Na mírném plamenu ho rozpustíme. Mícháme co nejméně. Do hotového karamelu vmícháme ořechovou směs. Tu pak rovnoměrně naneseme na 2 oplatky. Přikryjeme je zbylými oplatkami, vše zakryjeme pečícím papírem a zatěžkáme např. knihami. Necháme zhruba 2 hodiny stát. Pak už jen cukroví nakrájíme na malé obdélníčky.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat