Tento recept se sice skládá ze tří meziproduktů, ale vůbec není tak náročný na přípravu, jak by se zdálo. Dalším bonusem zůstává cena tohoto pokrmu. Dost nízká! A po chuťové stránce? Za mě super, vy si udělejte názor samy.
Potřebujeme: Rozpis je jen na porci (17 noků)
Na noky:
- 100g brambor
- 50g hrubé mouky
- 1/4 vejce (normálně rozklepnete 1 vejce, rozšleháte a odlejete 1/4)
- Špetku soli
Na pesto: Pokud si na omáčky moc nepotrpíte, udělejte 1/2 množství.
- 25g zelené petrželky
- 2 stroužky česneku
- 40ml oleje (řepkový, olivový...)
- 1/2 lžičky soli
- Špetku pepře
Na bešamel:
- 20g másla
- 20g hladké mouky
- 150-180ml plnotučného mléka
- Špetku soli (moc nesolte, pesto je chuťově dost výrazné!)
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout. Nastrouháme je na hrubém struhadle. Přidáme vejce, sůl a mouku. Vytvoříme těsto, které vyválíme na cca 1 cm tlustý váleček. Ten nakrájíme na 1cm dlouhé kousky. Zatím necháme bokem a připravíme pesto. Petrželku dáme do mixéru spolu s kousky česneku. Zalijeme olejem a vše dohladka rozmixujeme. Odložíme do lednice. Jdeme na bešamel. V kastrůlku rozpustíme na malém plamenu máslo. Přisypeme mouku a mícháme do mírného zhnědnutí. Přilijeme mléko a metličkou mícháme, aby se rozpustily všechny hrudky. Vaříme cca 7 minut. Do hotového bešamelu vmícháme 1 lžíci pesta. Noky uvaříme v osolené vodě. To trvá asi 5 minut. Pak už jen servírujeme. Na talíř dáme porci bešamelu, na něj noky a celé to přelijeme pestem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat