Příprava těchto palačinek vyžaduje přece jen trochu víc času, než je obvyklé. Ten čas se vám ale vrátí v momentě, kdy na jazyku přistane ta citrónovo - sladko - maková chuť.
Potřebujeme: Na 4 palačinky
Na krém:
- 2 vejce
- 40 g citronové šťávy
- 2 polévkové lžíce medu
- 2 čajové lžičky rozpuštěného kokosového oleje
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
Na těsto:
- 80 g hladké mouky
- Špetku soli
- 120 ml mléka
- 80 ml vody
- 1 vejce
- 10 g másla rozpuštěného
- 2 pol. lžíce mletého máku
Na náplň:
- 140g měkkého tvarohu (dávám tučný)
- 1 pol. lžíci moučkového cukru
- 1 žloutek
- + kokosový olej na smažení
Postup:
Nejdříve si s předstihem připravíme citronový krém. V kastrůlku si smícháme vejce, citron. šťávu, med.
Tuto směs dáme na vodní lázeň a asi 7 minut mícháme, dokud směs nezhoustne natolik, že nezteče ze lžičky. Poté směs odstavíme a vmícháme do ní kokosový olej. Vše přepasírujeme přes sítko a dodáme strouhanou citronovou kůru. Necháme odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu. Připravíme těsto. Všechny suroviny kromě máku smícháme pomocí robota nebo šlehače. Mák dodáme až na konec. I tuhle směs necháme v lednici a to cca 20 minut. Nakonec vytvoříme náplň. V misce smícháme žloutek, cukr a tvaroh. Pak už jen z těsta smažíme palačinky, které naplníme tvarohovou nádivkou. Troubu předehřejeme na 180°C a 5 minut necháme zarolované a naplněné palačinky zapéct. Podáváme je teplé, spolu s citronovým krémem. Pokud vám chutná sladší, můžete jemně posypat moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat