BUCHTA S RYBÍZEM A ČOKOLÁDOU

To je tak, když na jaře najdete v mrazáku loňský rybíz, zbytek čokoládové ganache a dostanete chuť na sladké. Tohle je recept na velmi jednoduchou a přitom velmi dobrou buchtu.


Potřebujeme:

  • 180 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 4 g kypřícího prášku
  • 1 špetku soli
  • 120 ml plnotučného mléka
  • 60 g másla
  • 1 vejce
  • 100 g rybízu
  • 100 g čokoládové ganache (nebo nastrouhané čokolády)
  • + cukr moučka na závěrečné pocukrování
  • +olej a mouka na vymazání a vysypání


Postup:

Do mísy navážíme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Ručním mixérem připravíme hladké řídké těsto. Použijeme formu o velikosti cca 20x10cm. Vymažeme ji a vysypeme. Vlijeme do ní těsto. Doprostřed těsta navršíme v pruhu ganache nebo čokoládu. Celou buchtu pak  zasypeme kuličkami rybízu. Pečeme při 180°C cca 30 minut. Po vychlazení zasypeme vše moučkovým cukrem.


Itadakimasu!

Komentáře