To je tak, když na jaře najdete v mrazáku loňský rybíz, zbytek čokoládové ganache a dostanete chuť na sladké. Tohle je recept na velmi jednoduchou a přitom velmi dobrou buchtu.
Potřebujeme:
- 180 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 4 g kypřícího prášku
- 1 špetku soli
- 120 ml plnotučného mléka
- 60 g másla
- 1 vejce
- 100 g rybízu
- 100 g čokoládové ganache (nebo nastrouhané čokolády)
- + cukr moučka na závěrečné pocukrování
- +olej a mouka na vymazání a vysypání
Postup:
Do mísy navážíme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Ručním mixérem připravíme hladké řídké těsto. Použijeme formu o velikosti cca 20x10cm. Vymažeme ji a vysypeme. Vlijeme do ní těsto. Doprostřed těsta navršíme v pruhu ganache nebo čokoládu. Celou buchtu pak zasypeme kuličkami rybízu. Pečeme při 180°C cca 30 minut. Po vychlazení zasypeme vše moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat