U tohoto receptu se nemusíte zas tak striktně držet avizovaných noků. směs se sušenými rajčaty sluší úplně stejně těstovinám a pokud fandíte bramborám, tak směle i do této kombinace!
Potřebujeme: Porce pro 2 osoby
250 g noků (těstovin...apod.)
100 g sušených rajčat v oleji
1 větší stroužek česneku
Hrst bylinek (petželka, bazalka, pažitka)
2 čajové lžičky olivového oleje
Pepř
Parmazán nebo jiný tvrdý sýr
Postup:
Nejdříve si v osolené vodě uvaříme noky. Já jsem si z hrubé mouky, 1 vejce a trocha vody udělala své domácí a přitom jednoduché na čas a levné pro vaši kapsu. Na olivovém oleji krátce osmahneme oloupaný a na malé kousky nakrájený česnek. Ze sušených rajčat odlijeme olej ve kterém byla naložena. Pak je pokrájíme na menší kousky a přidáme je k česneku. Bylinky nasekáme a hned je dáme k ostatním surovinám. Opepříme. Krátce směs osmahneme a odstavíme. Přidáme uvařené noky, nastrouhaný sýr a vše důkladně promícháme. Jednotlivé porce na talířích ještě posypeme trochou nasekané zelené petrželky.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat