Na těchto slaných koláčích miluju jejich variabilitu a jednoduchost. Nepotřebujete moc surovin a přitom vykouzlíte takovou dobrotu.
Potřebujete: forma 14x25 cm, porce pro 2
Na těsto:
- 110 g hladké mouky
- Špetku soli
- 60 g másla
- 1 menší žloutek
Na náplň:
- 2 hrsti nasekaného polníčku
- 200 ml 12% smetany
- 100 tvrdého sýra na strouhání (já dala eidam)
- 1 vrchovatou lžíci parmazánu
- 2 vejce
- 1 hrst špenátových listů
- Sůl
- Pepř
Postup:
V míse smícháme mouku, sůl, nakrájené máslo a žloutek. Vypracujeme těsto. Nejdříve se dost drobí, ale pak si dá říct. Dáme ho na pár minut do chladničky odpočinout. Troubu předehřejeme na 180°C. Mezitím si připravíme náplň. Do mísy nasekáme polníček, zalijeme smetanou, přidáme vejce a oba nastrouhané sýry. Podle potřeby dosolíme a opepříme. Vyndáme těsto a podle velikosti formy z něj vyválíme placku s tím, že musíme počítat se zvednutými okraji quiche. Dáme na 8-10 minut do trouby. Po uplynutí doby, zalijeme těsto připravenou náplní. Povrch koláče pokryjeme lístky špenátu. Lehce je přimáčkneme. Pokračujeme v pečení. Já pekla 25 minut, ale záleží na zvolené formě a na vaší troubě. Po upečení necháme vychladnout a podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat