Za pár týdnů zaplaví zahrady, trhy a obchody čerstvé ovoce a tak je potřeba vyprázdnit mrazáky od úrody loňské. Tohle je další z řady možností.
Potřebujeme: Na formu o průměru 11 cm.
- 80 g polohrubé mouky
- 80 g másla (hery)
- 80g cukru moučky
- 1 vejce
- 80 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 3/4 kávové lžičky prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce plnotučného mléka
- Ovoce (já dala červený rybíz a borůvky)
- Olej a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
- + cukr moučka na závěrečné posypání
Postup:
Máslo, cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tvaroh a mléko. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Nasypeme na něj ovoce a trochu ho přimáčkneme. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Po vychlazení zasypeme buchtu moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat