TVAROHOVÁ BUCHTA S OVOCEM

Za pár týdnů zaplaví zahrady, trhy a obchody čerstvé ovoce a tak je potřeba vyprázdnit mrazáky od úrody loňské. Tohle je další z řady možností.


Potřebujeme: Na formu o průměru 11 cm.

  • 80 g polohrubé mouky
  • 80 g másla (hery)
  • 80g cukru moučky
  • 1 vejce
  • 80 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 3/4 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce plnotučného mléka
  • Ovoce (já dala červený rybíz a borůvky)
  • Olej a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
  • + cukr moučka na závěrečné posypání

Postup:

Máslo, cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tvaroh a mléko. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Nasypeme na něj ovoce a trochu ho přimáčkneme. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Po vychlazení zasypeme buchtu moučkovým cukrem.


Komentáře