Vlastně nevím, jestli mám právo nazývat tenhle dezert ještě bublaninou. Těsto je trochu tužší a takové žvýkací se silnou příchutí rumu. No ale na druhou stranu je to buchta plná třešní, takže asi ano, je to bublanina.
Potřebujeme: Na malou formu o průměru 12cm
- 50 g hladké mouky
- Špetku soli
- 1 větší vejce
- 50 g moučkového cukru
- 20 ml rumu
- 30 ml mléka
- Plnou hrst vypeckovaných třešní, nakrájených na půlky/čtvrtky
- Kousek másla na vymazání
Postup:
Nejprve si připravíme třešně. Vypeckujeme je, zbavíme červíků a pokrájíme. Do mísy si prosejeme mouku, přidáme sůl, vmícháme vejce, cukr a rum s mlékem. Formu ve které budeme péct si vyložíme pečícím papírem. Pomažeme ho máslem. Pak do formy nalijeme těsto a nasypeme na něj třešně. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. Záleží na vaší troubě a použité formě.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat