JABLEČNÝ KOLÁČ S VLAŠSKÝMI OŘECHY

Recept jsem našla v jedné knize. Je až překvapivě jednoduchý. Stačí pár surovin, trochu času a máte na stole koláč, který vypadá jak ze stylové kavárny.


Potřebujeme:

  • 125 g másla
  • 125 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 zarovnanou čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 3 kyselejší jablka 
  • Hrst vlašských ořechů
  • 2 čajové lžičky rumu

Postup:

Máslo vyšleháme s cukrem. Postupně přidáme mouku, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a rum. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Každý kousek nařízneme podélně nožem po celé šířce. Těsto rozprostřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Na něj poklademe (a lehce zamáčkneme) jablka řezy nahoru a mezery mezi kousky ovoce vyplníme vlašskými ořechy. Koláč pečeme při 200°C asi 35-45 minut. Záleží na vaší troubě. Podáváme ho nejlépe vlažný.


Itadakimasu!

Komentáře