Recept jsem našla v jedné knize. Je až překvapivě jednoduchý. Stačí pár surovin, trochu času a máte na stole koláč, který vypadá jak ze stylové kavárny.
Potřebujeme:
- 125 g másla
- 125 g cukru krupice
- 2 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 zarovnanou čajovou lžičku prášku do pečiva
- 3 kyselejší jablka
- Hrst vlašských ořechů
- 2 čajové lžičky rumu
Postup:
Máslo vyšleháme s cukrem. Postupně přidáme mouku, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a rum. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Každý kousek nařízneme podélně nožem po celé šířce. Těsto rozprostřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Na něj poklademe (a lehce zamáčkneme) jablka řezy nahoru a mezery mezi kousky ovoce vyplníme vlašskými ořechy. Koláč pečeme při 200°C asi 35-45 minut. Záleží na vaší troubě. Podáváme ho nejlépe vlažný.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat