Když si v práci řekneme: ,,Budeme dělat lívance" neznamená to, že 10 ženských vezme 10 identických receptů a dá se do práce. Nejspíš bude každý recept jiný a třeba 3 trochu podobné. Já jsem si dneska vzala do ruky ten s kvasnicemi a výsledek není vůbec k zahození.
Potřebujeme: Porce pro 1 osobu
- 90 ml vlažného mléka
- 50 g polohrubé mouky
- 1/4 vejce ( rozkvedlám 1 vejce, kousek odliju a zbytek do omelety nebo na obalení)
- 3 g droždí (používám sušené)
- 1 lžičku cukru krupice
- špetku soli
- Olej na smažení lívanců
- Něco na ochucení: Já dala kysanou smetanu, jahody a jahodový rozvar - doporučuji!
Postup:
V menší misce promícháme kvasnice a cukr. Přidáme cca 1 polévkovou lžíci vlažného mléka a 1 lžíci mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, dodáme kvásek, zbytek mléka, špetku soli a vejce. Těsto promícháme a 30 minut necháme na teplém místě přikryté kynout. Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje. Polévkovou lžící pak tvoříme jednotlivé lívance a na pánvi je z obou stran smažíme. Nakonec vše pokryjeme přísadami, které jsme si připravili na dochucení.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat