KYNUTÉ LÍVANCE

Když si v práci řekneme: ,,Budeme dělat lívance" neznamená to, že 10 ženských vezme 10 identických receptů a dá se do práce. Nejspíš bude každý recept  jiný a třeba 3 trochu podobné. Já jsem si dneska vzala do ruky ten s kvasnicemi a výsledek není vůbec k zahození.


Potřebujeme: Porce pro 1 osobu

  • 90 ml vlažného mléka
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1/4 vejce ( rozkvedlám 1 vejce, kousek odliju a zbytek do omelety nebo na obalení)
  • 3 g droždí (používám sušené)
  • 1 lžičku cukru krupice
  • špetku soli
  • Olej na smažení lívanců
  • Něco na ochucení: Já dala kysanou smetanu, jahody a jahodový rozvar - doporučuji!

Postup:

V menší misce promícháme kvasnice a cukr. Přidáme cca 1 polévkovou lžíci vlažného mléka a 1 lžíci mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, dodáme kvásek, zbytek mléka, špetku soli a vejce. Těsto promícháme a 30 minut necháme na teplém místě přikryté kynout. Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje. Polévkovou lžící pak tvoříme jednotlivé lívance a na pánvi je z obou stran smažíme. Nakonec vše pokryjeme přísadami, které jsme si připravili na dochucení. 


Itadakimasu!


Komentáře