Teď si dost často jedu svoje oblíbené palačinky. Abych se i toho nejlepšího nepřejedla, zkouším stále nové varianty. Tohle je moje ,,poprvé" v troubě (mluvíme stále o palačinkách!)
Potřebujeme: Na 1 palačinku
- Ovoce (švestky, maliny, jahody.. (já použila černý a červený rybíz)
- 1 vanilkový cukr
- 20 g másla
- 2 vejce
- 60 ml 30% smetany
- 30 g hladké mouky
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1/2 kysané smetany nebo bílého jogurtu
- Moučkový cukr na posyp popř. mátové lístky na ozdobu
Postup:
Troubu předehřejeme na 210°C. Dáme do ní prázdnou pánev do trouby vhodnou. Vejce, smetanu, třtinový cukr a hladkou mouku zpracujeme pomocí mixéru na řídké těsto. Do kastrůlku dáme omyté ovoce, přisypeme k němu vanilkový cukr, popř. trochu vody, zamícháme a na mírném plamenu necháme ovoce změknout. Trvá to cca 10 minut. Když je trouba na správné teplotě, vyndáme pánev a dáme do ní máslo. Pánev vložíme zpět a necháme máslo rozpustit. Opatrně, aby se nepřipeklo! Opět pánev vyndáme a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 10 minut. Palačinku vyndáme, natřeme kysanou smetanou a navrch poklademe ovoce. Posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mátou. Podáváme ještě teplé.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat