Hlíva je moje hodně hodně oblíbená surovina. Chipsy normálně nejím, ale u těchto z hlívy udělám ráda výjimku.
Potřebujeme: Porce pro 1 osobu
- 100 g hlívy ústřičné
- 1 lžíci strouhanky
- 1 lžíci sýra Grana Padano
- 2 stroužky česneku
- 1,5 lžíce olivového oleje
- Sůl
Postup:
Hlívu omyjeme a natrháme na tenké plátky. V míse si smícháme strouhanku, nastrouhaný sýr, nadrobno nasekaný česnek a olivový olej. Lehce dosolíme. Hlívu důkladně promícháme (nejlépe rukama)
s ostatními surovinami, tak aby se nám na hlívu co nejvíce nalepily. Pečeme v troubě při 150°C asi 25 minut. Dobu pečení si hlídáme aby se nám strouhanka nezačala připalovat! Podáváme se zeleninou, popřípadě s hranolkami a jogurtovým dresinkem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat