Někdy i ta nejzarputilejší hospodyňka nemá čas, náladu nebo možnost dělat si vše domácí a sáhne po kupovaném těstě. V případě listového je to asi nejčastěji. Tohle je surovina, se kterou se dají dělat stovky věcí. Například tenhle fofr quiche.
Potřebujeme:
- Balíček listového těsta
- 1 smetanu na vaření
- 2 větší žampiony
- 2 rajčata
- 3 polévkové lžíce nastrouhaného sýra (parmazán, madeland, gouda)
- 2 vejce
- 1 hrst čerstvého špenátu nebo rukoly
- Sůl
- Olej na vymazání formy
Postup:
Listové těsto vyválíme na placku asi 5 mm silnou. Těsto přeneseme do vymazané koláčové formy o průměru cca 25 cm. (To samozřejmě můžete měnit). Těsto zvedneme i přes okraje formy. Rajčata nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a oloupeme a také je nakrájíme na tenké plátky. Obojí poklademe na dno koláče. V misce si rozkvedláme vejce se smetanou. Osolíme. Touto směsí přelijeme rajčata a žampiony. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Okraje quiche zezlátnou. Nakonec, když máme upečeno, poházíme na koláč lístky špenátu.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat