FOFR QUICHE

Někdy i ta nejzarputilejší hospodyňka nemá čas, náladu nebo možnost dělat si vše domácí a sáhne po kupovaném těstě. V případě listového je to asi nejčastěji. Tohle je surovina, se kterou se dají dělat stovky věcí. Například tenhle fofr quiche.

Potřebujeme:

  • Balíček listového těsta
  • 1 smetanu na vaření
  • 2 větší žampiony
  • 2 rajčata
  • 3 polévkové lžíce nastrouhaného sýra (parmazán, madeland, gouda)
  • 2 vejce
  • 1 hrst čerstvého špenátu nebo rukoly
  • Sůl
  • Olej na vymazání formy
Postup:

Listové těsto vyválíme na placku asi 5 mm silnou. Těsto přeneseme do vymazané koláčové formy o průměru cca 25 cm. (To samozřejmě můžete měnit). Těsto zvedneme i přes okraje formy. Rajčata nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a oloupeme a také je nakrájíme na tenké plátky. Obojí poklademe na dno koláče. V misce si rozkvedláme vejce se smetanou. Osolíme. Touto směsí přelijeme rajčata a žampiony. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Okraje quiche zezlátnou. Nakonec, když máme upečeno, poházíme na koláč lístky špenátu.


Itadakimasu!

Komentáře