Tenhle recept se dá použít samozřejmě i jako klasická bublanina. Takže stačí vyměnit formu, navýšit množství surovin a popřípadě změnit použité ovoce. Základ je stejný a chuť vždycky výborná.
Potřebujeme: Na 3 tartarelky o průměru 12 cm
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 kelímek polohrubé mouky
- 3/4 kelímku cukru krystal
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 plné hrsti červeného rybízu
- + cukr moučku na posyp
- +olej a hrubou mouku na vytření a vysypání formy
Postup:
Všechny suroviny na těsto promícháme v míse. Vznikne řidší hmota. Formičky si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do nich těsto. Kousek od okraje vsypeme do každé formy po 1 hrsti ovoce. Pečeme v troubě při 180°C asi 25 minut. Záleží na použité formě a vaší troubě. Po vychlazení ještě tartarelky zasypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat