TARTARELKY S RYBÍZEM

Tenhle recept se dá použít samozřejmě i jako klasická bublanina. Takže stačí vyměnit formu, navýšit množství surovin a popřípadě změnit použité ovoce. Základ je stejný a chuť vždycky výborná.


Potřebujeme: Na 3 tartarelky o průměru 12 cm

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 kelímek polohrubé mouky
  • 3/4 kelímku cukru krystal
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 plné hrsti červeného rybízu
  • + cukr moučku na posyp
  • +olej a hrubou mouku na vytření a vysypání formy 
Postup:

Všechny suroviny na těsto promícháme v míse. Vznikne řidší hmota. Formičky si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do nich těsto. Kousek od okraje vsypeme do každé formy po 1 hrsti ovoce. Pečeme v troubě při 180°C asi 25 minut. Záleží na použité formě a vaší troubě. Po vychlazení ještě tartarelky zasypeme moučkovým cukrem.


Itadakimasu!

Komentáře