VEGETARIÁNSKÁ QUESADILLA

Pamatuji doby, kdy jsem quesadillu občas koupila v jednom fast foodu s kuřecím masem. Dnes už jím trochu jinak, ale chuť na něco podobného mě neopustila. Tak jsem si vymyslela tento recept a je jasné, že ho zařadím do jídelníčku častěji.


Potřebujeme: Porce pro 1 osobu

  • 1 velkou tortillu nebo 2 menší
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 80 g hlívy ústřičné
  • Hladkou mouku 
  • Strouhanku 
  • 1 vejce
  • Špetku soli
  • 50 g balkánského sýra
  • 50 g čedaru
  • 1 polévkovou lžíci kukuřice v plechovce
  • + olej na osmažení hlívy

Postup:

Nejdříve si omyjeme hlívu a rozdělíme ji na menší kousky. Obalíme ji klasicky v trojobalu. Osmažíme ji na oleji. Placku potřeme 2 lžícemi kysané smetany. Pokud máme velkou tortillu poklademe její polovinu obalenou hlívou, přidáme sýry a kukuřici. Kromě vajíčka na obalení nic nesolíme, protože slanost zajistí balkánský sýr. Druhou polovinou překryjeme část s náplní. Na grilu pak tortillu zapečeme. Pokud gril nemáme, poslouží nám i pánev s troškou oleje. Quesadillu pak nakrájíme na menší kousky a konzumovat ji můžeme se zbytkem kysané smetany a zeleninovým salátem.


Itadakimasu!

Komentáře