Pamatuji doby, kdy jsem quesadillu občas koupila v jednom fast foodu s kuřecím masem. Dnes už jím trochu jinak, ale chuť na něco podobného mě neopustila. Tak jsem si vymyslela tento recept a je jasné, že ho zařadím do jídelníčku častěji.
Potřebujeme: Porce pro 1 osobu
- 1 velkou tortillu nebo 2 menší
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 80 g hlívy ústřičné
- Hladkou mouku
- Strouhanku
- 1 vejce
- Špetku soli
- 50 g balkánského sýra
- 50 g čedaru
- 1 polévkovou lžíci kukuřice v plechovce
- + olej na osmažení hlívy
Postup:
Nejdříve si omyjeme hlívu a rozdělíme ji na menší kousky. Obalíme ji klasicky v trojobalu. Osmažíme ji na oleji. Placku potřeme 2 lžícemi kysané smetany. Pokud máme velkou tortillu poklademe její polovinu obalenou hlívou, přidáme sýry a kukuřici. Kromě vajíčka na obalení nic nesolíme, protože slanost zajistí balkánský sýr. Druhou polovinou překryjeme část s náplní. Na grilu pak tortillu zapečeme. Pokud gril nemáme, poslouží nám i pánev s troškou oleje. Quesadillu pak nakrájíme na menší kousky a konzumovat ji můžeme se zbytkem kysané smetany a zeleninovým salátem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat