Recept vypadá složitě, ale ve skutečnosti je náročný jen na čas, nikoli na zručnost pekaře. Takže ideální pro mě.
Potřebujeme: Porce na 6 kousků
- 60 ml mléka
- 3 g sušeného droždí
- 60 g másla
- 20 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 lžičku vanilkového cukru
- Špetku soli
- 160 g hladké mouky
- 2 polévkové lžíce nutelly
- + vejce na potření muffinek
- + olej na vytření formy
Postup:
Nejdříve si z vlažného mléka, špetky cukru a kvasnic, necháme vzejít kvásek. Do větší misky si navážíme zbytek cukru, vejce, vanilkový cukr, sůl a rozpuštěné máslo. Pak k tomu přidáme kvásek a nakonec vpracujeme prosátou mouku. Vzniklé těsto necháme cca 1,5 hodiny kynout přikryté a na teplém místě. Po uplynutí doby těsto ještě propracujeme. Vyválíme z něj obdélník, který potřeme nutellou. Těsto přeložíme na 3 díly . Tím vznikne úzký pruh těsta, který rovnoměrně rozdělíme na 6 dílů. Každý pak 1 cm od okraje uprostřed podélně rozřízneme. Oba konce pak zapleteme jako cop. Protilehlé konce copu stočíme k sobě. Spojem dolů pak umístíme muffinku do vymazané formy (do té muffinkové). Potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme ještě 30 minut stát. Pak pečeme při 180°C asi 12 minut.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat