TVAROHOVÁ BUCHTA S OSTRUŽINAMI

V poslední době jsem si oblíbila kombinaci více druhů ovoce v jedné buchtě, koláči nebo galetce. Dneska jsem nasbírala pár ostružin a ošatce jsem našla 2 posmutnělá jablka. Nápad byl na světě.


Potřebujeme:

Na těsto:

  • 80 ml vlažného mléka
  • 25 g cukru krupice
  • 10 g droždí (čerstvého anebo 1 sáček sušeného)
  • 1 žloutek
  • 40 g másla
  • 1/3 sáčku vanilkového cukru
  • Špetku soli
  • 170g hladké mouky

Na náplň:

  • 1 tvaroh kostku
  • 1 jablko (nejlépe červené a sladší)
  • 1 lžíci cukru moučky

Na posyp:

  • 2 hrsti ostružin
  • Cukr třtinový
  • 1 vejce na potření
Postup:

Polovinu cukru krystal smícháme s droždím a zalijeme 1/2 vlažného mléka. Necháme asi 15 minut vzejít kvásek. Mezitím si ve větší míse utřeme zbytek cukru se žloutkem. Přidáme vanilkový cukr. Máslo rozpustíme a dodáme k této směsi. Dál vmícháme prosátou mouku a sůl. Nakonec vpravíme hotový kvásek. Těsto propracujeme a necháme alespoň 1 hodinu kynout přikryté a na teplém místě. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh si rozetřeme s cukrem moučkou. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme ho na malé kostky. Vmícháme do tvarohu. Když nám těsto vykyne, ještě ho trochu propracujeme a na vále z něj vyválíme kulatou placku asi 2 mm tlustou. Doprostřed placky asi 7 cm od okraje navršíme náplň. Volné kraje zahneme směrem do středu s tím že uprostřed zůstane kolečko kde vykukuje tvaroh a má průměr asi 6 cm. Tuto dírku překryjeme 2 hrstmi omytých ostružin. Lehce je vmáčkneme do náplně. Nakonec těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a ostružiny posypeme trochou třtinového cukru. Pečeme při 180°C asi 25 minut.


Itadakimasu!

Komentáře