MAKOVO-JABLEČNÉ BÁBOVKY

Přiznám se, že tenhle recept jsem komplet obšlehla z netu, ale protože mi chutnalo i neupečené těsto, podělím se o něj.


Potřebujeme:

  • 1 vejce
  • 1 lžičku jedlé soli
  • 100 g cukru krystal
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mletého máku
  • 100 ml oleje
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 velká jablka
  • + cukr moučku na závěrečné posypání
Postup:

Do mísy si prosejeme mouku, přidáme sodu, cukr, mák. olej, zakysanou smetanu, vejce a oloupaná a nastrouhaná jablka. Vše promícháme. Naplníme těstem zvolenou formu (mně se líbily malé bábovky) a pečeme při 180°C. Délka pečení závisí na zvolené formě. U mě to bylo 25 minut. Po upečení a vychlazení posypeme buchtu moučkovým cukrem.



Itadakimasu!

Komentáře