Přiznám se, že tenhle recept jsem komplet obšlehla z netu, ale protože mi chutnalo i neupečené těsto, podělím se o něj.
Potřebujeme:
- 1 vejce
- 1 lžičku jedlé soli
- 100 g cukru krystal
- 100 g hladké mouky
- 100 g mletého máku
- 100 ml oleje
- 250 ml zakysané smetany
- 2 velká jablka
- + cukr moučku na závěrečné posypání
Postup:
Do mísy si prosejeme mouku, přidáme sodu, cukr, mák. olej, zakysanou smetanu, vejce a oloupaná a nastrouhaná jablka. Vše promícháme. Naplníme těstem zvolenou formu (mně se líbily malé bábovky) a pečeme při 180°C. Délka pečení závisí na zvolené formě. U mě to bylo 25 minut. Po upečení a vychlazení posypeme buchtu moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat