Teda lhala bych, kdybych tvrdila, že tohle těsto bylo úžasné na zpracování a že se mi s ním skvěle dělalo...Právě naopak! Na jeho hlavu spadlo i pár nespisovných výrazů. Proto jsem ho v receptu níže poupravila a myslím, že napodruhé už to bude procházka růžovým sadem. To spojení kynutého těsta (bez kynutí) spolu s čokoládovou chutí, totiž stojí za to.
Potřebujeme:
Na těsto:
- 1 špetku soli
- 250 g hladké mouky
- 40 g cukru moučky
- 1 sušené droždí
- 1 bílek
- 100 ml mléka
- 25 g másla
Na náplň:
75 g másla
150 ml mléka
75 g cukru moučka
1/2 čokoládového pudinku
2 lžíce holandského kakaa
Na potření:
1 žloutek
+ cukr moučku na pocukrování
Postup:
Nejdříve vyrobíme náplň. Do rendlíku dáme mléko, pudink, cukr a kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak ještě minutu vaříme a nepřestáváme míchat. Uvařený pudink odstavíme a přidáme máslo. Mícháme směs, dokud se máslo nerozpustí. Hotovou náplň přikryjeme fólií tak, aby byla fólie přitisknutá na povrch hmoty. Necháme zcela vychladnout. Uděláme těsto. Smísíme mouku, cukr, sůl a droždí. Přidáme máslo a vlažné mléko. Propracujeme vařečkou. Bílek vyšleháme vedle na tuhý sníh. Dáme ho ke směsi a vše propracujeme ručně nebo v hnětači. Hotové těsto je hebké, lehké a mírně lepivé. Na pomoučeném vále ho rozdělíme na 2 kusy. Z každé část vyválíme obdélník, který potřeme 1 cm od okraje připravenou náplní. Každou část zarolujeme. Máme tedy 2 válečky, které ještě vzájemně obtočíme kolem sebe. Závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ho zbylým žloutkem a pečeme při 180°C asi 35 minut. Po vychlazení moučník posypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat