Kombinace skořice a čokolády mi nejdřív přišla trochu divná, ale po vyzkoušení receptu už vím, že tyhle dvě suroviny k sobě opravdu ladí.
Potřebujeme:
- 170g hladké mouky
- 25g třtinového cukru
- 0,5 vanilkového cukru
- 0,5 sáčku sušených kvasnic
- 1 špetku soli
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 1,5 lžíce řepkového oleje
- 50 g hořké čokolády
- 1 hrst vlašských ořechů
- 2 lžičky skořice
- + cukr moučku na závěrečné posypání
Postup:
V míse si smísíme mouku, sůl, cukry a kvasnice. V jiné hlubší míse prokvedláme vlažné mléko, olej a 1/2 vejce (tu druhou si ponecháme na potření věnce). Obě části dáme dohromady a propracujeme. Vzniklé těsto necháme na teplém místě přikryté stát 1 hodinu. Poté ho propracujeme a zase ho 1 hodinu necháme. Opět ho propracujeme a vyválíme do tvaru obdélníku o tloušťce cca 2 mm. Ten posypeme nastrouhanou čokoládou a skořicí. Náplň trochu přimáčkneme k těstu. Zamotáme jako roládu. Asi 1 cm od okraje roládu opatrně podélně rozřízneme. Obě části omotáme jako cop se dvěma proudy. Oba volné konce pak přimáčkneme k sobě, čímž nám vznikne kulatý tvar, připomínající věnec. Čokoládu, která nám přitom vypadla namáčkneme zpátky. Ořechy nasekáme a posypeme jimi věnec, který nakonec potřeme zbylou polovinou vejce. Pečeme při 180°C asi 25 minut (záleží na vaší troubě). Po vychlazení posypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat