Další z receptů na tuto skořicovou pochoutku, která u nás už zapustila kořeny. Nevím jak u vás ale v mém světě není nic lepšího než pečivo s vůní skořice doplněné silnou kávou.
Potřebujeme: Na 12 kousků
- 170 g hladké mouky
- 1/3 sáčku sušeného droždí
- 80 ml mléka
- 20 g třtinového cukru
- 30 g másla
- Špetku soli
- 1 malý žloutek
Na náplň:
- 30 g másla
- 1 lžička mleté skořice
- 1 pol. lžíce třtinového cukru
- 1/2 vanilkového cukru
Postup:
Z vlažného mléka, 10 g cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. To trvá 10-15 minut. Do větší mísy navážíme mouku, zbytek cukru, sůl, změklé máslo a žloutek. Pak dodáme hotový kvásek. Vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě pod utěrkou a to cca 90 minut. Mezitím si dáme změknout máslo na náplň. To pak utřeme s oběma cukry a skořicí. Vykynuté těsto propracujeme a vyválíme z něj tenkou placku. Tu rovnoměrně potřeme náplní a zarolujeme. Roličku nakrájíme na 12 stejných dílků. Každý položíme řezem nahoru do vymazané muffinové formy. Pečeme při 180 °C 15-20 minut. Podáváme vychladlé a nejlépe s kávou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat