SKOŘICOVÍ ŠNECI

Další z receptů na tuto skořicovou pochoutku, která u nás už zapustila kořeny. Nevím jak u vás ale v mém světě není nic lepšího než pečivo s vůní skořice doplněné silnou kávou.


Potřebujeme: Na 12 kousků

  • 170 g hladké mouky
  • 1/3 sáčku sušeného droždí
  • 80 ml mléka
  • 20 g třtinového cukru
  • 30 g másla
  • Špetku soli
  • 1 malý žloutek

Na náplň:

  • 30 g másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 pol. lžíce třtinového cukru
  • 1/2 vanilkového cukru

Postup:

Z vlažného mléka, 10 g cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. To trvá 10-15 minut. Do větší mísy navážíme mouku, zbytek cukru, sůl, změklé máslo a žloutek. Pak dodáme hotový kvásek. Vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě pod utěrkou a to cca 90 minut. Mezitím si dáme změknout máslo na náplň. To pak utřeme s oběma cukry a skořicí. Vykynuté těsto propracujeme a vyválíme z něj tenkou placku. Tu rovnoměrně potřeme náplní a zarolujeme. Roličku nakrájíme na 12 stejných dílků. Každý položíme řezem nahoru do vymazané muffinové formy. Pečeme při 180 °C 15-20 minut. Podáváme vychladlé a nejlépe s kávou.


Itadakimasu!

Komentáře