Přiznám se, že medvědí česnek je pro mě novinka. Sice jsem o něm už dávno slyšela, ale na trzích jsem ho letos vyhledala poprvé. Teď je cílem vyzkoušet tuto surovinu v co nejvíce pokrmech. Jako první je na řadě tohle pečivo.
Potřebujeme: Na 5 ks
Na těsto:
- 7 g sušeného droždí
- 200 g hladké mouky
- 10 g cukru krystal
- Špetku soli
- 30 g másla (změklé)
- 100 ml plnotučného mléka (vlažné)
Na náplň:
- 20 g másla
- 10 g medvědího česneku
- Špetku soli
- + bílek na potření
Postup:
Z droždí, lžičky cukru, 1 lžičky mouky a 20 ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Je to asi 15 minut. Do větší mísy navážíme ostatní suroviny. Přidáme hotový kvásek a propracujeme těsto. Na teplém místě ho necháme 1,5 hodiny kynout. Mezitím si uděláme náplň. Česnek nakrájíme nadrobno a vmícháme ho do másla. Trochu osolíme. Nakynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého uděláme kuličku. Necháme stát na plechu s pečícím papírem 20-30 minut. Mezitím si rozpálíme troubu na 180 °C. Každou bulku pak potřeme vaječným bílkem. Doprostřed každé uděláme důlek a do něj vpravíme 1/5 česnekového másla. Pečeme 15-20 minut.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat